פעם שלישית גלידה! פוסט שלישי ואחרון בסדרה ובו תשמעו מ Julio Castillo מונצואלה, משרון רמון מבית הספר לטבע, אדם וסביבה בתל אביב ומסיגל היימן מתיכון מו"ר במכבים-רעות - למה ואיך שילבו מפות חשיבה בתהליכי חשיבה ולמידה לפיתוח ידע, מיומנויות וכישורים רלוונטיים.

להמשך קריאה  

פוסט שני בסדרה ובו תכירו את רויטל תמר מבית הספר גואטמלה בירושלים, את Bom Tharathep מבנגקוק ואת Leila Blal מפריז (ממש "אצלנו בגינה" של נעמי שמר) ותוכלו לקרוא ולראות איך הם מיישמים באופן ייחודי ומשמעותי מפות חשיבה לעיבוד רגשי וללמידה חדשנית, רב חושית ויומיומית.

להמשך קריאה  

פוסט ראשון בסדרה ובו תכירו את העשיה המרגשת והמרתקת של Loïc Noël מבלגיה, Michael Sunderland מקליפורניה ורעות הוכמן מישראל, כולל שיתופים ודוגמאות איך נעזרו במפות חשיבה למימוש מטרות ותהליכים עמוקים בכיתה, ולקידום למידית אישית, רלוונטית ומשמעותית בבית הספר.

להמשך קריאה  

החיים והעולם הרגשי הם לא תמונה של מונדריאן, ברורה ודיכוטומית, יש בהם מורכבות, קוקטיילים וניואנסים - הרבה מעבר ל"צבעי היסוד" הבסיסיים - שמחה, עצב, כעס, גועל, הפתעה. קבלו 5 כלים ויזואליים שיכולים לעזור לנו לשקף ולעבד רגשות מורכבים כדי להתמודד איתם טוב יותר.

להמשך קריאה  

למה חשוב להגדיר את הרגשות שלנו? 3 סיבות שכל אחת מהן קשורה לפן אחר שמאפשר התמודדות ואפילו התפתחות מתוך היכולת להבין, לשקף ולעבד מצבים רגשיים מגוונים שלנו ושל אחרים. למצוא מילים גם כשזה לא פשוט, כדי לצמוח ולהתחזק דרכן.

להמשך קריאה  

תוך חודשיים הגיעה ChatGPT, אחת משחקניות הבינה המלאכותית החדשות המובילות (אם לא ה-, ) ל100 מיליון משתמשים. פוסט מחשבות והרהורים בנוסח: "יחסינו לאן"? 5 סוגי קשרים, תפקידים ומערכות יחסים עם "החברה הגאונה" ולמה אני די בטוחה שלמרות המורכבות, יש פה פוטנציאל לחברות אמיצה.

להמשך קריאה  

הבשלה היא תהליך טבעי שלוקח זמן נתון, ואי אפשר לזרז אותו בלחץ, אבל יש דרכים שיכולות לעזור, בעיקר כשמבינים מה הפרי אוהב ומה עובר עליו:). קבלו 5 עקרונות שעוזרים לבננות להפוך לפצצות אנרגיה צהובות, בתנאים ביתיים, ומה נוכל לקחת מזה לחיים כאנשים, צוותים, עסקים וארגונים?

להמשך קריאה  

סיכום תובנות מערב Fuck up מקצועי ומלא ערך של קהילת ניהול ידע בארגונים, ואיך נוכל ליישם מפות חשיבה ככלי עוצמתי ואפקטיבי בשלבים השונים של תהליך הפקת לקחים וחילוץ למידה ממטרות שלא הושגו ופרוייקטים שכשלו

להמשך קריאה  

איזהו חכם? הרואה את הנולד - משפט ידוע. איך כל אחד יכול לפתח חכמה מעשית נרכשת, באמצעות למידה מתמשכת ומצטברת של מודלים מנטליים - Thinking Frames?

להמשך קריאה  

בהמשך ישיר לפוסט הקודם, הפוסט הזה פורס מגוון שימושים ל-CHUNKING לצרכים שונים, בחיים האישיים והמקצועיים: יצירת ערך ומשמעות, עיבוד מידע ולמידה משמעותית, חשיבה יצירתית, פרודוקטיביות ועוד. בקיצור- לא סתם הצליל כזה קריספי!

להמשך קריאה  

מה הקשר בין השיר החדש של אנה זק לחשיבה ולמידה אפקטיבית? הקשר הוא CHUNKING - אסטרטגיה שימושית לעיבוד מידע, פרודוקטיביות, חשיבה יצירתית ועוד - עם צליל קריספי כזה לא יכלתי לעמוד בפניו, ואני מקוה שגם אתם תמצאו אותו שימושי ! תהנו :)

להמשך קריאה  

בהמשך ישיר לחלק א', שעסק בלמידה מבוססת טעויות, הפוסט הזה עוסק חגיגת טעויות (על משקל חגיגת הצלחות) וכלים פרקטיים להטמעת המסר שטעויות הן הישגי למידה

להמשך קריאה